3 nónapos ingyenes végpontvédelem

Amiben segíthetünk

Rendszergazdai szolgáltatásunkkal részt veszünk az Önök rendszereinek működtetésében, tevékenységünk a teljes IT életciklust átöleli.

Microsoft Azure

Az Azure a Microsoft felhőalapú platformja, egyre bővülő szolgáltatáscsomag, amellyel Önök a legkorszerűbb eszközökhöz és szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá beruházási díj nélkül.

Hírek


3 hónap ingyenes végpontvédelem az otthoni munkavégzéshez
2020. április 02., 08:00

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanárok...

Részletek

Az üzlet megy tovább - Microsoft Teams
2020. március 29., 08:00

A koronavírus-járvány miatt kulcsfontosságú, hogy minél több vállalkozás tudja biztosítani a távoli munkavégzés feltételeit. A Microsoft ezekben a nehéz időkben szeretné megkönnyíteni a vállalkozá...

Részletek

Az adatbiztonságról közérthetően
2019. október 08., 10:20

Mert a játszadozó fiatalok helyét igazi kiberbűnözők vették át.

Részletek

Adatbiztonsági roadshow
2019. szeptember 27., 11:00

ELŐZD MEG AZ ADATVESZTÉST! Adatbiztonsági üzleti délelőtt IT és cégvezetőknek.

Részletek

Mentsd, ami menthető!
2019. szeptember 26., 10:00

Nem hiszem, hogy akadna bárki is – számítógép-felhasználók közül –, akinek nem „szálltak volna el” még soha fontos adatai. Murphy törvényét az adatok világára alkalmazva elmondhatjuk: ahol adatok r...

Részletek

Téged keresünk!
2019. szeptember 25., 13:00

A Pencom Technika Kft. 23 éve működő stabil, jövőorientált IT-vállalkozás. Alaptevékenysége vállalati informatikai rendszerek üzemeltetése elsősorban Vas megyében 10-100 felhasználós vállalatok szá...

Részletek

Így győzd meg főnököd az adatvédelem fontosságáról
2019. szeptember 11., 15:00

Senki sincs biztonságban. Magyarországon (arányosan) ugyan sokkal kevesebb kisvállalkozást ér kibertámadás, mint például az USA-ban, de senki sem tudhatja, nem éppen az ő vállalkozása lesz-e a köve...

Részletek

Hogyan legyen hatékonyabb a vállalkozásom a Microsoft iro...
2019. szeptember 05., 10:00

A Microsoft Office365 irodai programcsomag olyan szolgáltatásokkal segíti a KKV-ket, amelyeket korábban csak a közép- és nagyvállalatok érhettek el: céges e-mail címeket kezel, támogatja a közös, h...

Részletek

Már letölthető az Office 2019
2018. október 03., 15:00

Elérhetővé tette Office irodai programcsomagjának jövő évi számozású új verzióját a Microsoft. PC-re csak akkor telepíthető az Office 2019, ha Windows 10 fut a gépen.

Részletek

Logiscool iskola Zalaegerszegen és Keszthelyen
2018. augusztus 29., 16:00

A Pencom Technika Kft. aktív szerepvállalásával Zalaegerszegen immár a 4., Keszthelyen a 2. félévében várjuk az informatika, programozás iránt érdeklődő 7-15 éves fiatalokat.

Részletek

New Way of Work – Avagy mit jelent a digitális munkavégzés?
2018. március 02., 09:40

Ezúton szeretnénk meghívni a Microsoft Magyarország és a Pencom Technika nevében a KKV szektor döntéshozói, IT szakemberei számára szervezett üzleti reggelinkre.

Részletek

Mihamarabb frissítsen, megszűnt a Office 2007 támogatása!
2017. október 10., 10:10

2017. október 10-én véget ért a Microsoft Office 2007 támogatása.

Részletek

Felhő: a nyitott ajtó! De mi van odabent?
2017. május 24., 13:50

A Pencom Technika Kft. a Microsoft Magyarországgal együttműködve szakmai délelőttöt tartott Szombathelyen a Tóvendéglőben. A rendezvény célja volt, hogy olyan szolgáltatásokat mutassunk be a felhas...

Részletek

Logiscool programozó iskola Szombathelyen
2016. augusztus 05., 13:47

A Pencom Technika Kft. közel húszesztendős története során igyekezett élen járni az innováció, az új technológiák alkalmazásában és terjesztésében. Büszkék vagyunk arra, hogy tulajdonosként részese...

Részletek

Felhőszolgáltatással és a Pencommal nagyot lendíthet váll...
2015. május 20., 13:42

Mi az a felhőszolgáltatás? A cikkünkben nem csak erre a kérdésre kaphatja meg a választ.

Részletek

Office 365 Workshopot tartottunk
2015. április 27., 13:40

A Microsoft Magyarország és a Pencom Technika Kft. Office 365 Workshopot tartott a szombathelyi Tóvendéglő különtermében, amely során a megjelentek áttekintést kaptak a felhőről (cloud computing), ...

Részletek

Office 365 Workshop
2015. április 01., 13:34

A Microsoft Magyarország és a Pencom Technika Office 365 Workshopot rendez elsősorban vállalkozások, szervezetek döntéshozói, IT-szakemberei számára, melyre tisztelettel meghívja.

Részletek

Windows Server 2003 End of Support
2015. március 24., 13:31

Ön tudta, hogy 2015. július 14-én megszűnik a Windows Server 2003 támogatottsága?

Részletek

Költségek lefelé, tárhelyek kapacitása pedig irány a végt...
2015. március 03., 13:30

Számos publicisztika jelent meg az elmúlt években, amely arról szólt, hogy az IT költségek folyamatosan csökkennek, ezzel együtt az adatok tárolására szolgáló helyek (legyen szó valamilyen felhőszo...

Részletek

Önkormányzati O365 esettanulmány a Microsoft weblapján
2015. március 01., 13:26

Tanár, diák, polgármester egyetlen levező rendszerben. Szombathely önkormányzata egy hibrid Exchange levelezési rendszert épített ki: a polgármesteri hivatal körülbelül 300 munkatársa helyben telep...

Részletek

Mától ingyen Office-t kaphatnak a tanárok és diákok
2014. december 04., 13:25

Mától minden köznevelésben tanuló, vagyis közel 1,3 millió diák és tanár töltheti le jogtisztán és ingyenesen az Office 365 Office ProPlus (Word, Excel, PowerPoint és társai) legfrissebb változatát.

Részletek

Office 365 Workshopot tartottunk
2014. november 25., 13:22

Office 365 Workshopot tartottunk, ahol a 17 résztvevő 9 számítógépen és néhány okostelefonon azonnal kipróbálhatta a Microsoft felhőszolgáltatásait.

Részletek

Az adatbiztonságról közérthetően

2019. október 08., 10:20

Mert a játszadozó fiatalok helyét igazi kiberbűnözők vették át.

Az informatikai eszközök, rendszerek térhódításának köszönhetően a számítógépeken kezelt és tárolt adatok mennyisége hatványozottan növekszik. Jogszabályi követelmények – gondolhatunk akár a GDPR-ra –, valamint jól felfogott üzleti érdekünk, hogy a kezelt adatainkat biztonságban tudjuk.

Az adatbiztonsággal kapcsolatos tapasztalatokról és piaci trendekről beszélgetünk a 23 éve működő Pencom Technika Kft. két vezetőjével, Fonyó Szabolccsal és Tóth Lászlóval.

Mit tapasztalnak, mennyire veszik komolyan az üzleti döntéshozók az IT-biztonsággal kapcsolatos feladatokat?

Fonyó Szabolcs: Ma megmosolyogjuk azt, aki a lakását, értékeit vasrács-lánc-lakat összeállítással próbálja megvédeni. Az ingatlantulajdonosok többféle zárral, riasztóval, kamerarendszerrel, sok esetben lézeres mozgásérzékelővel gondoskodnak értékeik védelméről. Eközben a munkahelyén megelégszik a gyenge jelszó használatával, az ingyenes vírusírtóval, pedig a céges adatvagyon hatalmas értékkel bír. A Panda Security kutatása szerint naponta 350.000 kibertámadás indul a világon.

Tényleg ekkora veszélynek vagyunk kitéve, vagy ez a téma csak egy felfújt lufi, felhasználók riogatása?

FSZ: Ma már némi nosztalgiával gondolunk vissza az ILOVEYOU féregre, az Anna Kournikova vírusra és a többi internetes kártevőre. Aki nem védekezett – vagyis a többség – bánatosan nézhette, ahogy lepotyognak a képernyőjéről a betűk, vagy bizonygathatta ismerőseinek, hogy nem ő küldött nekik levélben „felnőtt” képeket, hanem egy elvetemült vírus. Mára a játszadozó fiatalok helyét igazi kiberbűnözők vették át, akik csak egyetlen dolgot akarnak: pénzt. Nagyon sokszor hallottuk az elmúlt években, hogy mi kicsik vagyunk, nem mi vagyunk a „célcsoportja” a zsarolóvírusoknak, mi használunk vírusirtót. Tapasztalatunk szerint a KKV-k zöme nincs felkészülve egy zsarolóvírus támadására.

Mit tehet egy cégvezető?

Tóth László: Amennyiben egy zsarolóvírus végleg titkosította a szervezet adatvagyonát, két rossz közül választhat: vagy lemond az adatairól, vagy pedig – engedve a zsarolásnak – fizet. Megjegyezném, hogy akkor sincs garancia arra, hogy a fájlok helyreálljanak. Az egyetlen lehetőség a védekezés!

Ezek szerint elég egy jó vírusírtó és az adataink biztonságban vannak?

TL: Korántsem! Szerintem akik valamilyen informatikai eszközön dolgoztak (ideértve az okostelefonokat is), szinte biztosan maguk is találkoztak adatvesztéssel: véletlenül kitörölt fénykép, felülírt Excel fájl, ritkábban, de eltűnt pendrive, sérült háttértár, vírustámadás miatt vagy egy szoftverhiba által elveszett vagy éppen nem pontos adatbázis. Ezekre a veszélyekre fel kell készülni, hiszen ha végiggondoljuk, hatalmas anyagi kár érheti cégünket, szervezetünket.

Mi lehet erre a jó megoldás?

TL: Semmi esetre sem egy pendrive! Az adatkörtől, a felhasználók számától, az üzletmenet módjától függően érdemes egy mentési stratégiát kidolgozni. Ebben meg kell határozni, hogy hova érdemes menteni (lokálisan, felhőbe, esetleg a biztonságot növelve mindkettő), milyen alkalmazással, mennyi ideig tároljuk a mentett állományokat, stb. Célszerű olyan megoldást választani, ami naponta automatikusan végzi mindezt úgy, hogy a felhasználónak ne kelljen a folyamatba beavatkoznia.

FSZ: De sokszor egy kis odafigyeléssel csökkenthetők a kockázatok: jelszó-házirend kialakítása, kilépett munkatárs jogosultságainak visszavonása, biztonsági mentés időszakonkénti ellenőrzése, és sorolhatnánk azokat az eseteket, amelyekkel az elmúlt években találkoztunk.

Mit tehet, aki többet szeretne megtudni az adatbiztonsággal kapcsolatosan?

FSZ: Szeretnénk az üzleti döntéshozók figyelmét felhívni e témára, éppen ezért egy ingyenes adatbiztonsági délelőttöt szervezünk Szombathelyen a Tó-vendéglőben. A figyelemfelhívás mellett partnereinkkel – Microsoft, Panda, Acronis, Kvazar.Cloud – elő bemutatót tartunk és természetesen megoldási javaslatokat kínálunk az adatbiztonság témakörében.

Az eseményre az alábbi linken lehet regisztrálni:

https://kvazar.cloud/ingyenes-rendezveny-adatbiztonsag-virusvedelem-kkv-szombathely/

 
Vissza az előző oldalra!
PENCOM Technika Kft. - Magyar