3 nónapos ingyenes végpontvédelem

Amiben segíthetünk

Rendszergazdai szolgáltatásunkkal részt veszünk az Önök rendszereinek működtetésében, tevékenységünk a teljes IT életciklust átöleli.

Microsoft Azure

Az Azure a Microsoft felhőalapú platformja, egyre bővülő szolgáltatáscsomag, amellyel Önök a legkorszerűbb eszközökhöz és szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá beruházási díj nélkül.

Hírek


3 hónap ingyenes végpontvédelem az otthoni munkavégzéshez
2020. április 02., 08:00

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanárok...

Részletek

Az üzlet megy tovább - Microsoft Teams
2020. március 29., 08:00

A koronavírus-járvány miatt kulcsfontosságú, hogy minél több vállalkozás tudja biztosítani a távoli munkavégzés feltételeit. A Microsoft ezekben a nehéz időkben szeretné megkönnyíteni a vállalkozá...

Részletek

Az adatbiztonságról közérthetően
2019. október 08., 10:20

Mert a játszadozó fiatalok helyét igazi kiberbűnözők vették át.

Részletek

Adatbiztonsági roadshow
2019. szeptember 27., 11:00

ELŐZD MEG AZ ADATVESZTÉST! Adatbiztonsági üzleti délelőtt IT és cégvezetőknek.

Részletek

Mentsd, ami menthető!
2019. szeptember 26., 10:00

Nem hiszem, hogy akadna bárki is – számítógép-felhasználók közül –, akinek nem „szálltak volna el” még soha fontos adatai. Murphy törvényét az adatok világára alkalmazva elmondhatjuk: ahol adatok r...

Részletek

Téged keresünk!
2019. szeptember 25., 13:00

A Pencom Technika Kft. 23 éve működő stabil, jövőorientált IT-vállalkozás. Alaptevékenysége vállalati informatikai rendszerek üzemeltetése elsősorban Vas megyében 10-100 felhasználós vállalatok szá...

Részletek

Így győzd meg főnököd az adatvédelem fontosságáról
2019. szeptember 11., 15:00

Senki sincs biztonságban. Magyarországon (arányosan) ugyan sokkal kevesebb kisvállalkozást ér kibertámadás, mint például az USA-ban, de senki sem tudhatja, nem éppen az ő vállalkozása lesz-e a köve...

Részletek

Hogyan legyen hatékonyabb a vállalkozásom a Microsoft iro...
2019. szeptember 05., 10:00

A Microsoft Office365 irodai programcsomag olyan szolgáltatásokkal segíti a KKV-ket, amelyeket korábban csak a közép- és nagyvállalatok érhettek el: céges e-mail címeket kezel, támogatja a közös, h...

Részletek

Már letölthető az Office 2019
2018. október 03., 15:00

Elérhetővé tette Office irodai programcsomagjának jövő évi számozású új verzióját a Microsoft. PC-re csak akkor telepíthető az Office 2019, ha Windows 10 fut a gépen.

Részletek

Logiscool iskola Zalaegerszegen és Keszthelyen
2018. augusztus 29., 16:00

A Pencom Technika Kft. aktív szerepvállalásával Zalaegerszegen immár a 4., Keszthelyen a 2. félévében várjuk az informatika, programozás iránt érdeklődő 7-15 éves fiatalokat.

Részletek

New Way of Work – Avagy mit jelent a digitális munkavégzés?
2018. március 02., 09:40

Ezúton szeretnénk meghívni a Microsoft Magyarország és a Pencom Technika nevében a KKV szektor döntéshozói, IT szakemberei számára szervezett üzleti reggelinkre.

Részletek

Mihamarabb frissítsen, megszűnt a Office 2007 támogatása!
2017. október 10., 10:10

2017. október 10-én véget ért a Microsoft Office 2007 támogatása.

Részletek

Felhő: a nyitott ajtó! De mi van odabent?
2017. május 24., 13:50

A Pencom Technika Kft. a Microsoft Magyarországgal együttműködve szakmai délelőttöt tartott Szombathelyen a Tóvendéglőben. A rendezvény célja volt, hogy olyan szolgáltatásokat mutassunk be a felhas...

Részletek

Logiscool programozó iskola Szombathelyen
2016. augusztus 05., 13:47

A Pencom Technika Kft. közel húszesztendős története során igyekezett élen járni az innováció, az új technológiák alkalmazásában és terjesztésében. Büszkék vagyunk arra, hogy tulajdonosként részese...

Részletek

Felhőszolgáltatással és a Pencommal nagyot lendíthet váll...
2015. május 20., 13:42

Mi az a felhőszolgáltatás? A cikkünkben nem csak erre a kérdésre kaphatja meg a választ.

Részletek

Office 365 Workshopot tartottunk
2015. április 27., 13:40

A Microsoft Magyarország és a Pencom Technika Kft. Office 365 Workshopot tartott a szombathelyi Tóvendéglő különtermében, amely során a megjelentek áttekintést kaptak a felhőről (cloud computing), ...

Részletek

Office 365 Workshop
2015. április 01., 13:34

A Microsoft Magyarország és a Pencom Technika Office 365 Workshopot rendez elsősorban vállalkozások, szervezetek döntéshozói, IT-szakemberei számára, melyre tisztelettel meghívja.

Részletek

Windows Server 2003 End of Support
2015. március 24., 13:31

Ön tudta, hogy 2015. július 14-én megszűnik a Windows Server 2003 támogatottsága?

Részletek

Költségek lefelé, tárhelyek kapacitása pedig irány a végt...
2015. március 03., 13:30

Számos publicisztika jelent meg az elmúlt években, amely arról szólt, hogy az IT költségek folyamatosan csökkennek, ezzel együtt az adatok tárolására szolgáló helyek (legyen szó valamilyen felhőszo...

Részletek

Önkormányzati O365 esettanulmány a Microsoft weblapján
2015. március 01., 13:26

Tanár, diák, polgármester egyetlen levező rendszerben. Szombathely önkormányzata egy hibrid Exchange levelezési rendszert épített ki: a polgármesteri hivatal körülbelül 300 munkatársa helyben telep...

Részletek

Mától ingyen Office-t kaphatnak a tanárok és diákok
2014. december 04., 13:25

Mától minden köznevelésben tanuló, vagyis közel 1,3 millió diák és tanár töltheti le jogtisztán és ingyenesen az Office 365 Office ProPlus (Word, Excel, PowerPoint és társai) legfrissebb változatát.

Részletek

Office 365 Workshopot tartottunk
2014. november 25., 13:22

Office 365 Workshopot tartottunk, ahol a 17 résztvevő 9 számítógépen és néhány okostelefonon azonnal kipróbálhatta a Microsoft felhőszolgáltatásait.

Részletek

Felhőszolgáltatással és a Pencommal nagyot lendíthet vállalkozásán

2015. május 20., 13:42

Mi az a felhőszolgáltatás? A cikkünkben nem csak erre a kérdésre kaphatja meg a választ.

A Pencom Kft. a Microsoft kiemelt cloudpartnere, a felhőalapú szolgáltatásokról és sok minden másról beszélgettünk a cég két munkatársával, Fonyó Szabolcs ügyvezetővel és Tóth László szervizvezetővel.

Kezdjük azzal, hogy mi is az a felhőszolgáltatás?

F.Sz.: Az információtechnológiai ipar jelentős változáson ment keresztül az utóbbi néhány évben. A többségében drága, saját üzemeltetésű rendszerektől a fókusz átkerült a szolgáltatásként igénybe vehető, könnyen skálázható felhőalapú szolgáltatásokra (cloud computing).

Sokan kicsit idegenkednek a cloudtól, pedig mindannyian évek óta használjuk ezeket. Elég ha csak az elektronikus leveleink kezelésére (pl. freemail.hu), közösségi médiára gondolunk, de ide sorolhatjuk az elektronikus banki rendszereket is.

A felhőt leginkább a mobil-szolgáltatáshoz tudnám hasonlítani: még a legnagyobb vállalatoknak sem jut eszébe átjátszó tornyokat építeni, vásárolni. Az infrastruktúra kiépítése, annak működtetése legyen a profi szolgáltató feladata, én meg minél kedvezőbb feltételekkel tudjam használni.

Kik használják mindezt? És kiknek éri meg leginkább?

T.L.: Az elmúlt három évben közel 2500 felhasználó adatait migráltuk a felhőbe. Tapasztalatunk szerint az egészen kicsi, két fős vállalkozástól kezdve az önkormányzatokon (intézményeken) át egészen a multinacionális szektorig nagyon széles a felhasználók skálája, ami egyértelműen a könnyen elérhető szolgáltatásoknak köszönhető: nagyvállalati szintű megoldások alacsony havidíjért.

Felhőszolgáltatás

Miért választják az Office 365 szolgáltatást?

F.Sz.: A szolgáltatás számos komponensből épül fel, amelyekre akár külön-külön is előfizethet a felhasználó, de vannak előre összeállított kedvezményes csomagok is.

A döntést partnerenként egészen eltérő motivációk erősítették. Néhány partnerünk egyértelműen egy, a kor elvárásainak messzemenően megfelelő levelezésre vágyott: céges e-mail címmel, hatalmas postafiók mérettel, közös névjegyalbummal, naptárral, webes eléréssel, és az okostelefonok elterjedésével mobilon is kezelhető levelezéssel. Más vállalkozásnál az volt a pont az i-re, hogy az ügyvezető láthassa (természetesen jogosultságtól függően eltérő mélységben) kollégái naptárait. Nem csak azt szerette volna látni, hogy ki, melyik ügyfelüknél dolgozik, hanem maga is szeretett volna időpontokat foglalni.

Egy pályázatíró és egy több telephellyel rendelkező cég a kommunikációs (videokonferencia) komponens miatt döntött az Office 365 mellett. Ma már – rengeteg utazási időt és költséget megtakarítva – többszereplős, élő videó képpel kiegészített megbeszéléseket tartanak, ráadásul számítógépüket, dokumentumaikat is meg tudják osztani, így akár percek alatt közösen kitölthető például egy pályázati adatlap.

Előadás a felhőszolgáltatásról

T.L.: Legújabb „esetünknél” pedig egy külsős alkalmazott behozott egy rossz pendrive-ot, hogy azon tárolja évekre visszamenőleg az összes általa készített szabályzatot. (Sajnos az adatvesztés elkerülhetetlen volt.) A megoldás egy csoportmunkát támogató szolgáltatás, ahol biztonságosan, verziószámokkal követve tárolhatja dokumentumait. Az alkalmazás plusz hozadéka, hogy így az elektronikus anyagai mindig nála vannak, akár saját ügyfeleinél szerkesztheti, nyomtathatja.

Van valami köze az Office 365-nek a sokak által használt Office irodai programcsomaghoz?

F.Sz.: Igen, az Office ugyanúgy választható elemként jelenik meg, mint a többi szolgáltatás, sőt nem csak online érhető el, hanem telepített verziója is. E bérletnek két előnye van a vásárolt licencszel szemben: egyrészt a felhasználó mindig a legújabb kiadást jogosult használni, másrészt egyszerre akár 5 – általa használt – eszközre is jogszerűen feltelepítheti, lehet az PC, notebook, tablet, smartphone, de akár az otthoni számítógépére is.

Ezek szerint érdemes az egész IT-infrastruktúrát a felhőbe költöztetni?

F.Sz.: A környezetünk nem fekete-fehér. Nem abban kell gondolkodni, hogy mindent saját üzemeltetésben oldjunk meg, vagy az összes alkalmazásunkat kizárólag a felhőben működtessük, hanem egy hatékony ötvözetét kell megtalálni a különböző lehetőségeknek (az arany középutat)! Mi többnyire a hibrid megoldást preferáljuk: partnereink – javaslataink értékelését követően – eldöntik mit, hol éri meg jobban üzemeltetni, mi hol van nagyobb biztonságban, és ez alapján tervezzük meg a rendszert.

T.L.: Egy partnerünk például a vállalatirányítási rendszerét (elsősorban a jelentős adatbázismérete és a nagyarányú használata okán) a saját szerverén üzemelteti, de például a korábban helyben üzemeltetett (gyakran spamlistára került) levelezését a felhőbe költöztettük.

Mi a teendő, ha valamelyik szervezet az Office 365 szolgáltatás-csomagját választja?

F.Sz.: Vegye fel a kapcsolatot a Pencom Technika Kft.-vel. Kollégáim – térítésmentesen – segítenek kiválasztani és összeállítani a megfelelő szolgáltatás-portfóliót. Ezt követően a megbízóval együttműködve elkészítünk egy személyre szabott migrációs tervet, amelyet lépésről lépésre végrehajtunk. Legújabb akciónk szerint az éves előfizetési díj 10 százalékát a megbízó extra bónuszként visszakapja, amelyet akár adatmigrációra, akár a felhasználók oktatására felhasználhat, így a bevezetés teljes folyamatát elvégezzük a megbízó szervezettel karöltve.
Vissza az előző oldalra!
PENCOM Technika Kft. - Magyar