3 nónapos ingyenes végpontvédelem

Amiben segíthetünk

Rendszergazdai szolgáltatásunkkal részt veszünk az Önök rendszereinek működtetésében, tevékenységünk a teljes IT életciklust átöleli.

Microsoft Azure

Az Azure a Microsoft felhőalapú platformja, egyre bővülő szolgáltatáscsomag, amellyel Önök a legkorszerűbb eszközökhöz és szolgáltatásokhoz juthatnak hozzá beruházási díj nélkül.

Hírek


3 hónap ingyenes végpontvédelem az otthoni munkavégzéshez
2020. április 02., 08:00

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanárok...

Részletek

Az üzlet megy tovább - Microsoft Teams
2020. március 29., 08:00

A koronavírus-járvány miatt kulcsfontosságú, hogy minél több vállalkozás tudja biztosítani a távoli munkavégzés feltételeit. A Microsoft ezekben a nehéz időkben szeretné megkönnyíteni a vállalkozá...

Részletek

Az adatbiztonságról közérthetően
2019. október 08., 10:20

Mert a játszadozó fiatalok helyét igazi kiberbűnözők vették át.

Részletek

Adatbiztonsági roadshow
2019. szeptember 27., 11:00

ELŐZD MEG AZ ADATVESZTÉST! Adatbiztonsági üzleti délelőtt IT és cégvezetőknek.

Részletek

Mentsd, ami menthető!
2019. szeptember 26., 10:00

Nem hiszem, hogy akadna bárki is – számítógép-felhasználók közül –, akinek nem „szálltak volna el” még soha fontos adatai. Murphy törvényét az adatok világára alkalmazva elmondhatjuk: ahol adatok r...

Részletek

Téged keresünk!
2019. szeptember 25., 13:00

A Pencom Technika Kft. 23 éve működő stabil, jövőorientált IT-vállalkozás. Alaptevékenysége vállalati informatikai rendszerek üzemeltetése elsősorban Vas megyében 10-100 felhasználós vállalatok szá...

Részletek

Így győzd meg főnököd az adatvédelem fontosságáról
2019. szeptember 11., 15:00

Senki sincs biztonságban. Magyarországon (arányosan) ugyan sokkal kevesebb kisvállalkozást ér kibertámadás, mint például az USA-ban, de senki sem tudhatja, nem éppen az ő vállalkozása lesz-e a köve...

Részletek

Hogyan legyen hatékonyabb a vállalkozásom a Microsoft iro...
2019. szeptember 05., 10:00

A Microsoft Office365 irodai programcsomag olyan szolgáltatásokkal segíti a KKV-ket, amelyeket korábban csak a közép- és nagyvállalatok érhettek el: céges e-mail címeket kezel, támogatja a közös, h...

Részletek

Már letölthető az Office 2019
2018. október 03., 15:00

Elérhetővé tette Office irodai programcsomagjának jövő évi számozású új verzióját a Microsoft. PC-re csak akkor telepíthető az Office 2019, ha Windows 10 fut a gépen.

Részletek

Logiscool iskola Zalaegerszegen és Keszthelyen
2018. augusztus 29., 16:00

A Pencom Technika Kft. aktív szerepvállalásával Zalaegerszegen immár a 4., Keszthelyen a 2. félévében várjuk az informatika, programozás iránt érdeklődő 7-15 éves fiatalokat.

Részletek

New Way of Work – Avagy mit jelent a digitális munkavégzés?
2018. március 02., 09:40

Ezúton szeretnénk meghívni a Microsoft Magyarország és a Pencom Technika nevében a KKV szektor döntéshozói, IT szakemberei számára szervezett üzleti reggelinkre.

Részletek

Mihamarabb frissítsen, megszűnt a Office 2007 támogatása!
2017. október 10., 10:10

2017. október 10-én véget ért a Microsoft Office 2007 támogatása.

Részletek

Felhő: a nyitott ajtó! De mi van odabent?
2017. május 24., 13:50

A Pencom Technika Kft. a Microsoft Magyarországgal együttműködve szakmai délelőttöt tartott Szombathelyen a Tóvendéglőben. A rendezvény célja volt, hogy olyan szolgáltatásokat mutassunk be a felhas...

Részletek

Logiscool programozó iskola Szombathelyen
2016. augusztus 05., 13:47

A Pencom Technika Kft. közel húszesztendős története során igyekezett élen járni az innováció, az új technológiák alkalmazásában és terjesztésében. Büszkék vagyunk arra, hogy tulajdonosként részese...

Részletek

Felhőszolgáltatással és a Pencommal nagyot lendíthet váll...
2015. május 20., 13:42

Mi az a felhőszolgáltatás? A cikkünkben nem csak erre a kérdésre kaphatja meg a választ.

Részletek

Office 365 Workshopot tartottunk
2015. április 27., 13:40

A Microsoft Magyarország és a Pencom Technika Kft. Office 365 Workshopot tartott a szombathelyi Tóvendéglő különtermében, amely során a megjelentek áttekintést kaptak a felhőről (cloud computing), ...

Részletek

Office 365 Workshop
2015. április 01., 13:34

A Microsoft Magyarország és a Pencom Technika Office 365 Workshopot rendez elsősorban vállalkozások, szervezetek döntéshozói, IT-szakemberei számára, melyre tisztelettel meghívja.

Részletek

Windows Server 2003 End of Support
2015. március 24., 13:31

Ön tudta, hogy 2015. július 14-én megszűnik a Windows Server 2003 támogatottsága?

Részletek

Költségek lefelé, tárhelyek kapacitása pedig irány a végt...
2015. március 03., 13:30

Számos publicisztika jelent meg az elmúlt években, amely arról szólt, hogy az IT költségek folyamatosan csökkennek, ezzel együtt az adatok tárolására szolgáló helyek (legyen szó valamilyen felhőszo...

Részletek

Önkormányzati O365 esettanulmány a Microsoft weblapján
2015. március 01., 13:26

Tanár, diák, polgármester egyetlen levező rendszerben. Szombathely önkormányzata egy hibrid Exchange levelezési rendszert épített ki: a polgármesteri hivatal körülbelül 300 munkatársa helyben telep...

Részletek

Mától ingyen Office-t kaphatnak a tanárok és diákok
2014. december 04., 13:25

Mától minden köznevelésben tanuló, vagyis közel 1,3 millió diák és tanár töltheti le jogtisztán és ingyenesen az Office 365 Office ProPlus (Word, Excel, PowerPoint és társai) legfrissebb változatát.

Részletek

Office 365 Workshopot tartottunk
2014. november 25., 13:22

Office 365 Workshopot tartottunk, ahol a 17 résztvevő 9 számítógépen és néhány okostelefonon azonnal kipróbálhatta a Microsoft felhőszolgáltatásait.

Részletek

Mentsd, ami menthető!

2019. szeptember 26., 10:00

Nem hiszem, hogy akadna bárki is – számítógép-felhasználók közül –, akinek nem „szálltak volna el” még soha fontos adatai. Murphy törvényét az adatok világára alkalmazva elmondhatjuk: ahol adatok rögzítése, tárolása folyik, ott előbb-utóbb valamilyen szintű adatvesztés is fellép.

Miközben egy közönséges halandó számára inkább csak kellemetlen, bosszantó, ha elvész az el nem mentett munkája, egy vállalkozás esetében beláthatatlan következménnyel járhat az adatvesztés. Egy friss felmérés szerint már 100 fájl elvesztése 18.000 – 35.000 dollár veszteséggel járhat.

Az ilyen, költséges adatvesztés általában a következő okok egyikére vezethető vissza:

 • véletlen fájltörlés;
 • merevlemez sérülése, vagy hardverhiba;
 • vírus, egyéb rosszindulatú szoftver;
 • természeti csapás;
 • szoftverhiba;
 • adatlopás.

Az adatvesztés – okozza azt bármi is a felsoroltak közül – óriási veszteséget okozhat egy vállalkozás számára. Miközben az adatok helyreállításának költsége is jelentős lehet, a kiesés okozta károk gyakran még ennél is fájdalmasabbak.

 

Sajnos sokan csak egy súlyosabb adatvesztés után ismerik fel, hogy mindezek a problémák megelőzhetők lettek volna megfelelő biztonsági mentéssel.

A biztonsági mentés módjai

 

1. Biztonsági mentés helyi tárolóra

A számítógépen tárolt adatok rendszeres mentése egy külső meghajtóra a legegyszerűbb megoldás. A rendszeres mentés történhet egy merevlemezre, flash-tárolóra, vagy külső szerverre, esetleg egy szalagos tárolóra (streamer). (Az utóbbi két esetben rendszerint egy biztonsági mentést segítő szoftver szinkronizálja az eszközök között az adatokat.)

2. Biztonsági mentés felhőbe (nyilvános, vagy privát)

A tárolás ebben az esetben is hasonló, mint a hagyományos módszer esetében, azzal a különbséggel, hogy az egy távoli adatközpontban (informatikai felhőben) történik. Az adatok menedzselését végezheti maga a felhasználó (privát felhő), vagy rábízhatja harmadik félre (nyilvános felhő).

3. Biztonsági mentés hibrid megoldással

Ennek lényege, hogy a biztonsági mentés szoftvere egyszerre használja ki a gyorsabb visszaállítást biztosító helyi tárolást és a helyi adatvesztéssel szemben biztonságot nyújtó felhős biztonsági mentést.

4. Fájlok felhőalapú szinkronizálása és megosztása

Az olyan népszerű szolgáltatások, mint a OneDrive, Google Drive vagy a Dropbox a számítógépen található mappák és fájlok alapszintű felhős biztonsági másolatául szolgálnak.

Melyik biztonsági adatmentési mód való neked?

Válasz helyett újabb kérdéseket kell feltennünk:

 • Milyen mennyiségű adatról akarsz biztonsági mentést készíteni?
 • Mik az üzleted számára kritikus adatok?
 • Mi lenne az esetleges adatvesztés hatása?
 • Milyen gyorsan akarsz hozzáférni a biztonsági mentéshez?
 • Mennyi korábbi mentésre van szükséged a biztonságos működés érdekében?
 • Milyen biztonsági mentést készítő programot ajánlunk?

Miután írtunk az adatvesztés veszélyeiről, áttekintettük a biztonsági mentés legfontosabb formáit, itt az idő, hogy ajánljunk valamilyen kézzelfogható megoldást is.

A piac alapos felmérését követően mi az Acronis Backup mellett köteleztük el magunkat. Ez a felhőalapú biztonsági adatmentést támogató szoftver húsznál is több eszköz (számítógépek, virtuális eszközök, mobiltelefonok) mentését képes központosítva menedzselni.


Segíthetünk?

Amennyiben a biztonsági mentéssel kapcsolatos kérdése van, megoldásra van szüksége, kérem adja meg elérhetőségeit, hamarosan keresni fogjuk!

* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

!
!
!
!
!
!

CAPTCHA


Vissza az előző oldalra!
PENCOM Technika Kft. - Magyar